Anna Sternicka
Z zawodu jestem dietetyczką, absolwentką Żywienia Klinicznego na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i Psychodietetyki w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie.
Posiadam także tytuł magistra Biologii eksperymentalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu dzięki czemu zagadnienia związane z fizjologią ludzkiego organizmu są mi bardzo bliskie.
Dietetyka to nauka ogromnie dynamiczna, dlatego stale poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych kursach, szkoleniach i konferencjach naukowych. Staram się także publikować artykuły o tematyce związanej z żywieniem w czasopismach branżowych.
Swoją pracę zawodową zaczynałam jako asystent dietetyka w prywatnej klinice w Warszawie, gdzie specjalizowałam się głównie w leczeniu żywieniowym pacjentów z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, chorobami autoimmunologicznymi oraz w dietach redukcyjnych u osób z nadwagą i otyłością.
Posiadam duże doświadczenie w żywieniu zbiorowym, przez kilka lat związana byłam z cateringami dietetycznymi, gdzie tworzyłam jadłospisy i pomagałam klientom w doborze właściwej diety.
Dietetyka to nie tylko mój zawód, ale także ogromna pasja, którą dzielę z pasją do zdrowego gotowania – od lat prowadzę blog kulinarny i tworzę receptury na zdrowe posiłki i desery.
- Zdrowe odchudzanie
- Dieta eliminacyjna w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
- Dietoterapia w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych:
- Choroba Hashimoto i niedoczynność tarczycy
- Insulinooporność i hipoglikemia reaktywna
- Dieta w zespole jelita drażliwego i SIBO
- Dieta osób aktywnych fizycznie
- Edukacja i zmiana nawyków żywieniowych