Anna Sternicka (Dolińska)

Z zawodu jestem dietetykiem, absolwentką Żywienia Klinicznego na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i Psychodietetyki w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie.

Posiadam także tytuł magistra Biologii eksperymentalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu dzięki czemu zagadnienia związane z fizjologią ludzkiego organizmu są mi bardzo bliskie.

Dietetyka to nauka ogromnie dynamiczna dlatego stale poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych kursach, szkoleniach i konferencjach naukowych. Staram się także publikować artykuły o tematyce związanej z żywieniem w czasopismach branżowych.

Swoją pracę zawodową zaczynałam jako asystent dietetyka w prywatnej klinice w Warszawie, gdzie specjalizowałam się głównie w leczeniu żywieniowym pacjentów z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, chorobami autoimmunologicznymi oraz w dietach redukcyjnych u osób z nadwagą i otyłością.

Posiadam duże doświadczenie w żywieniu zbiorowym, przez kilka lat związana byłam z cateringami dietetycznymi, gdzie tworzyłam jadłospisy i pomagałam klientom w doborze właściwej diety.

Dietetyka to nie tylko mój zawód ale także ogromna pasja, którą dzielę z pasją do zdrowego gotowania – od lat prowadzę blog kulinarny i tworzę receptury na zdrowe posiłki i desery.

Specjalizacje:

  • Zdrowe odchudzanie

  • Dieta eliminacyjna w alergiach i nietolerancjach pokarmowych

  • Dieta w zespole jelita drażliwego i SIBO

  • Dietoterapia w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych

  • Dieta osób aktywnych fizycznie

  • Wsparcie psychodietetyczne w kompulsywnych zaburzeniach odżywiania

  • Edukacja i zmiana nawyków żywieniowych