Anna Sternicka

Z zawodu jestem dietetykiem, absolwentką Żywienia Klinicznego na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i Psychodietetyki w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie.

Posiadam także tytuł magistra Biologii eksperymentalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu dzięki czemu zagadnienia związane z fizjologią ludzkiego organizmu są mi bardzo bliskie.

 

Dietetyka to nauka ogromnie dynamiczna, dlatego stale poszerzam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych kursach, szkoleniach i konferencjach naukowych. Staram się także publikować artykuły o tematyce związanej z żywieniem w czasopismach branżowych.

Swoją pracę zawodową zaczynałam jako asystent dietetyka w prywatnej klinice w Warszawie, gdzie specjalizowałam się głównie w leczeniu żywieniowym pacjentów z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, chorobami autoimmunologicznymi oraz w dietach redukcyjnych u osób z nadwagą i otyłością.

Posiadam duże doświadczenie w żywieniu zbiorowym, przez kilka lat związana byłam z cateringami dietetycznymi, gdzie tworzyłam jadłospisy i pomagałam klientom w doborze właściwej diety.

Dietetyka to nie tylko mój zawód, ale także ogromna pasja, którą dzielę z pasją do zdrowego gotowania – od lat prowadzę blog kulinarny i tworzę receptury na zdrowe posiłki i desery.

 

 

Specjalizacje:

Anna Sternicka - ZnanyLekarz.pl